Om my bagasie uit te sorteer

MAANDAG 6 JANUARIE 2020

Ek kry al vir jare ’n droom waar ek op pad is na ’n lughawe of ’n treinstasie, en ek sal betyds wees … as ek net al my bagasie bymekaar kan kry – wat onmoontlik blyk te wees want ek het te veel “stuff”.

’n Tyd gelede droom ek oor ’n vervalle woonstelgebou in Taiwan, waar bokse en bokse vol van my goed staan. Die plafon is gekraak so dit het al ingereën, en die mure is vol skimmel, en dis ’n groot gemors. Maar ek het soveel “stuff” dat ek dit nie alles bymekaar kan kry nie.

Saterdagnag/Sondagoggend droom ek weer van ’n ou woonstel wat ek by ’n “Mrs Zhang” huur – eintlik net twee vertrekke in ’n huis of ’n woonstel. En weereens is my besittings orals oor die plek. Behalwe dié keer, na ’n rukkie, besef ek, ek is besig om die laaste items – die laaste stukkies papier en die laaste klein ornamente en aandenkings en stukkies goed – op te raap en in ’n laaste boks te sit. En toe is die plek skoon. Ek het dit uiteindelik reggekry om al my “stuff” bymekaar te kry, en/of uit te sorteer.

Daar was wel geen lughawe of treinstasie in die droom nie. Dalk is dit volgende.

______________________