’n Patroon van twyfel en min skryf

MAANDAG 12 MAART 2018

Dis al Maart, en ek trek maar op bladsy 14 van hierdie jaar se notaboek.

Ek is deesdae nie altyd so seker daarvan dat ek nog iets het om te sê nie. Daar was ’n tyd wat ek met groot selfvertroue ’n argument kon voer. Ek is nie seker of ek dit nou kan doen nie.

Sekerlik het dit iets te make met die feit dat ek in my laat veertigs is.

Toe wonder ek oor vorige dekades. Siende dat 1998 – my laat twintigs – ’n jaar van groot omwenteling was, sou mens dalk verwag het dat ek meer sou skryf. Ek het nie veel geskryf nie. Die jaar toe ek 37 geword het – 2008, het ’n paar stukke opgelewer, maar niks in vergelyking met byvoorbeeld 2001 of 2003 of 2004 nie. Gaan 2018 die patroon voortsit?

Ek het ook vroeër vandag gedink dat hierdie storie van onseker wees oor die waarde van wat ek skryf, nonsens is. “Wees bereid om verkeerd te wees!” het ek myself herinner.

’n Paar minute later het ek egter begin twyfel daaraan of dit ’n goeie benadering is.

MAANDAG 19 MAART 2018

As die keuse is tussen DELUSIE en OM SOOS ’N WURM TE VERGAAN, kies ek DELUSIE.

______________________