Tyd, mislukkings, en die probleem in vele gemeenskappe

MAANDAG 5 OKTOBER 2009

In die woorde van Koos du Plessis: “Ek het soveel vermoed, geglo, so min bewys.” Of, om Steven Wright aan te haal: “If at first you don’t succeed, destroy all evidence that you tried.”

Nou ja, ek hét baie geglo, en veel gepropageer. Ek hét baie probeer, en probeer steeds, en wat genoem kan word konvensionele sukses ontglip my steeds – net-net, sal ek bysê. Ek glo altyd ek is warm op die spoor.

Laastens, ek dra my mislukkings en my verleentheid soos ’n bokser sy littekens dra – dit is nie wie ek is nie, maar dit sê wel: Ek was al in die kryt. Ek steek nie die bewys daarvan weg nie, en ek dra nie ’n masker nie.

VRYDAG 16 OKTOBER 2009

Hoekom ek nie meer geld maak nie, verduideliking nommer 78:

Van die begin af, vanaf Mei 2006, het ek gefokus op die korttermyn; ek het nooit gefokus daarop om “online brands” en “online properties” te ontwikkel en te “monetize” vir langtermyn-inkomste nie. Ek het gewerk aan dinge wat ek gedink het vinnig sal opmaak vir inkomste wat ek verloor het van klasse wat gekanselleer is tydens my besoek aan Suid-Afrika in April 2006.

Soos ek op ’n stadium opgemerk het, het ek ook sommige dinge onderskat, en ander dinge meer ingewikkeld gemaak as wat dit regtig was.

En dit help seker nie dat ek die tipe persoon is wat sy eie kop moet volg nie, eerder as om te luister na mense wat reeds sukses behaal het in ’n bepaalde area, en dan netjies in hulle voetspore te volg.

DONDERDAG 29 OKTOBER 2009

Baie gebeur in twee jaar – dit wil sê, daar is baie verandering, en die bewussyn is dat twee jaar ’n lang tyd was. Min gebeur in, byvoorbeeld, die laaste 41 maande – dit wil sê, daar is min of geen verandering in woon- en werkomgewings, min of geen nuwe vriende, roetine bly min of meer dieselfde, en die bewussyn ontwikkel dat “die laaste paar jare eenvoudig verbygeskiet het”.

Merk die tyd met verandering, of voel hoe tyd deur jou vingers glip. Een voorbeeld: Om gereeld die stad te verlaat vir ’n naweek elke paar maande, werk gewoonlik soos ’n bom.

VRYDAG 30 OKTOBER 2009

’n Probleem in vele gemeenskappe in veels te veel lande:

– X-hoeveelheid mense met geen geld nie, geen wortels nie, geen hoop nie, en geen belang in die welsyn van die gemeenskap nie.

– Dwelms is vryelik beskikbaar.

– Wapens is maklik bekombaar.

– Meer as genoeg kwesbare teikens.

SATERDAG 31 OKTOBER 2009

Ek het ietwat van ’n obsessie oor die Springsteen reël wat sê, “Down here it’s just winners and losers and don’t get caught on the wrong side of that line.” [uit “Atlantic City” op die Nebraska-album]

______________________