Selfs wanneer jy besig is om te verloor, kan jy wen

DINSDAG 10 AUGUSTUS 2010

Dit kom nou al ’n paar maande. ’n Week of twee gelede wou ek ’n nota daaroor maak: die Waarheid.

Die Waarheid is vibrerende subatomiese deeltjies. Dit – dit is die werklike, eindpunt-na-jy-al-die-res-afgestroop-het, werklik-soos-wat-werklik-kan-wees waarheid.

Wat ons dink en wat ons doen as deel van hierdie “Uber” Realiteit, word óns realiteit, óns lewens.

MAANDAG 23 AUGUSTUS 2010

’n Gelukkige mens is ’n produktiewe mens – en nie noodwendig andersom nie.

VRYDAG 27 AUGUSTUS 2010

Jou realiteit is, tot ’n baie groot mate, wat jy BESLUIT dit is.

“Dis baie waar,” sal iemand ingedagte opmerk.

Dan, eendag, tref dit soos ’n betonmuur.

WOENSDAG 15 SEPTEMBER 2010

Ek dink ek is besig om ’n les te leer. Dit het te make met die hele besigheid van my wat probeer geldmaak op die Internet sedert 2006. Ek reken verder ek is nog nie klaar met die leerdery nie.

Die LES: Ek moet ophou om mense te probeer oortuig dat ek van beter weet, en dat mý manier vinniger en beter resultate oplewer. Soms het ek nie die vaagste benul waarvan ek praat nie, en as ek dan voorgee ek weet meer as wat ek werklik weet, dek ek net die tafel vir my eie vernedering. Ek moet eenvoudig meer beskeie wees.

DONDERDAG 23 SEPTEMBER 2010

Sedert 2006 het ek net een ding op die brein gehad, een obsessie, een projek: maak geld van die huis af.

Ek kry egter die idee dat daar parallelle storielyne is. Een praat van hernude self-ontdekking. Nog een praat van praktiese opleiding. Die kersie op die koek is ’n storielyn wat sê, al my avonture (of gebrek daaraan) sedert 2006, was die beste ding wat met my as skrywer kon gebeur.

MAANDAG 27 SEPTEMBER 2010

“That’s what learning is … not whether we lose the game, but how we lose and how we’ve changed because of it and what we take away from it that we never had before … losing, in a curious way, is winning.” ~ Richard Bach, skrywer van Jonathan Livingston Seagull

MAANDAG 4 OKTOBER 2010

Ek raak soms moeg vir “dit”, en wens “dit” kan tot ’n einde kom.

Wat is “dit”? Om te probeer geld maak, om te sukkel.

Daar is ’n weergawe van my lewe waar ek meeste, of dan meer as die helfte, van my produktiewe ure spandeer aan skryfprojekte: Persoonlike Agenda, die res van die 2004-materiaal, die 2005-materiaal en alles daarna, nuwe materiaal, digbundels, BrandSmit.NET, die Engelse werf, bemarking van my projekte.

Maar eers moet ek verby “dit” kom. Een van die dae …

DINSDAG 26 OKTOBER 2010

“Geld is nie ’n skaars hulpbron waarvoor ’n mens moet sukkel en stry nie. Geld is ’n hulpbron wat volop verkrygbaar is, en die heeltyd in sirkulasie is.” (Herhaal elke dag tot jy dit glo.)

______________________