Oor stelsels, natuurlike kondisies, en olifante

MAANDAG 29 OKTOBER 2018

10:23

’n Stelsel eerder as ’n eenmalige doelwit. Die vraag is, wat is die komponente van ’n goeie stelsel?

1. Gereelde oefening, goeie nagrus, en gesonde kos.

2. Meditasie: Ten minste 5-10 minute elke oggend en elke aand (verwyder hindernisse sodat die onderbewuste idees en oplossings kan voorlê).

3. Gereelde uitdrukkings van dankbaarheid vir wat jy het, en vir wat jy in die proses is om te skep en te ontvang.

4. Lees, leer en luister: Daar’s altyd meer om te leer, en beter maniere om dinge te doen.

12:43

As dit nie vir jou natuurlik is om op ’n verhoog te klim en mense toe te spreek nie, gaan jy die ervaring as stresvol ervaar. As dit vir jou natuurlik is, gaan jy dit geniet, en sal jy meer ontspanne wees daaroor.

Ek vind dit uiters stresvol om bekommerd te wees oor geld. Dit is duidelik nie my natuurlike kondisie nie. Dit kan dus gesê word dat dit eerder blyk my natuurlike kondisie te wees om geld in oorvloed te hê, en nooit myself daaroor te bekommer nie.

Dit maak dan net sin om ook af te lei dat die proses om ’n oorvloed van geld te bekom, inderdaad ’n proses is waarin ek sal wórd wat ek eintlik nog altyd was, maar nie kon word nie as gevolg van misverstande oor hoe die wêreld werk, en hoe ek veronderstel is om dinge te doen.

16:19

Op 12/10/18 skryf ek: “Ek het gedink ek rebelleer teen die idees waarmee ek grootgeword het, maar ek het slegs gerebelleer teen sekere aspekte daarvan. Die verwagting van mislukking was ten volle geïnternaliseer.”

’n Mens kan sê ek het gedink ek spreek die probleem aan, maar het in werklikheid die olifant in die vertrek misgekyk.

“Watter olifant?” sou ek vra, terwyl ek vasgedruk teen die muur staan.

“Ruik jy dit nie?” sou ’n slim persoon my vra.

“Nee,” sou ek antwoord.

“Hoekom staan jy dan so styf teen die muur as daar nie ’n olifant is wat jou teen die muur vasdruk nie?”

“Omdat ek hou van mure?”

______________________