Geen rede vir paniek of bekommernis nie – ek weet hoe om geld te maak

WOENSDAG 21 FEBRUARIE 2018

14:37

Ek weet hoe om geld te maak … in een sin: Plaas op verskeie markte honderde, selfs duisende produkte wat spesiaal vervaardig is vir jou deur ander mense.

Let wel: As jy probeer om die honderde of duisende produkte self te vervaardig ten einde geld te spaar, gaan jy nooit, ooit so suksesvol wees as wat jy sal wees indien jy ander mense betaal om jou instruksies uit te voer nie, met jou wat dalk die kersie op die koek sit.

18:31

Die doel moet wees om die grootste hoeveelheid produkte te produseer met so min as moontlik arbeidsure wat jyself moet insit, sonder om kwaliteit of waarde vir die verbruiker te kompromitteer.

Waarop dit neerkom vir my, is eenvoudig: ’n Klein, bekwame span van vryskutwerkers.

SONDAG 25 FEBRUARIE 2018

Vang ’n gedagte my onkant vandag: “You have to tend to your business.”

Maak nie saak wat jy doen vir geld nie, jy moet aandag gee aan jou besigheid. Jy moet dit doen as jy Engelse klasse gee (voorbereiding, nasienwerk, geestelike en liggaamlike versorging), as jy materiaal verkoop aan onderwysers op die Internet (jy moet kyk na resensies, vrae beantwoord, kliënte of potensiële kliënte op jou epos-lys kry), as jy handeldryf in buitelandse valuta (opleiding, hou die markte dop), of as jy fisiese produkte verkoop op AliExpress of Amazon (jy moet weereens kyk na resensies, vrae beantwoord, seker maak bestellings word afgelewer, navorsing doen oor nuwe produkte, sommige produkte verwyder en nuwes byvoeg). Jy moet dit ook doen as jy jou eie literatuur produseer en hoop dat meer as net ’n dosyn mense jou boeke aflaai, of dit koop.

Vir ’n paar ure is ek bekommerd, want ek weet ek het nie ’n goeie rekord met “tending to your business” nie.

Toe besef ek: As “tending to your business” iets misties is wat jy gelukkig sal wees om reg te doen, maak nie saak hoe hard jy probeer nie, is ek inderdaad in die moeilikheid. Maar as “tending to your business” iets is wat gesistematiseer kan word, is ek oukei. Ek weet hoe om stappe uit te voer. En as dit nie op ’n ander persoon se opdrag is nie, in my eie tyd, in my eie werksplek, kan ek dit volhou week in en week uit.

Geen rede vir paniek of bekommernis nie, dus.

______________________