Donderdag 31 Desember 2015

DINSDAG 29 DESEMBER 2015

Paul Eddington van Yes, Minister-faam het ’n paar dae voor sy dood in 1995 die volgende gesê: “A journalist once asked me what I would like my epitaph to be and I said I think I would like it to be ‘He did very little harm’. And that’s not easy. Most people seem to me to do a great deal of harm. If I could be remembered as having done very little, that would suit me.”

DONDERDAG 31 DESEMBER 2015

As jy op enige dag vir my vra wat ek die volgende dag wil doen, sal ek ’n hele paar dinge kan noem. Wat ek nie sal sê nie, is dat ek maar net gaan wakker word en gaan wag en kyk wat gebeur, want ek wil nie iets beplan en dan werk dit nie uit nie.

Selfde met die laaste dag van die “ou” jaar en die eerste dag van die “nuwe” jaar. Sommige mense reken jy moenie te veel planne hê nie, of doelwitte stel nie, of vaste datums resiteer nie. Ek reken: Ek is dankbaar dat ek nog hier is, en as ek môre ook nog hier is, gaan ek nie my tyd mors nie. Ek sal besig raak met dinge wat ek wil doen, en as dinge nie tussen Vrydag 1 Januarie 2016 en Saterdag 31 Desember 2016 uitwerk soos ek hoop nie, sal ek dit so aanvaar.

______________________