Dinsdag 31 Desember 2013

MAANDAG 30 DESEMBER 2013

Daar is ’n paar dinge wat ek begin het om te realiseer hierdie jaar. Hierdie proses moet voortgaan in 2014.

In die lig van die hele die-mens-is-’n versameling-atome-wat-voortdurend-hernu-storie, die volgende advies: Dink dit, en word dit.

DINSDAG 31 DESEMBER 2013

Instink – of begeerte – wil mens altyd dwing om jouself op te psyche op hierdie laaste dag van nog ’n jaar. Jy verbeel jouself dinge gaan binnekort vinniger begin vorentoe beweeg. Drome gaan binne die volgende paar weke realiteit word. Teen einde Februarie … dan, teen einde Maart …

Een brokkie advies: Aanvaar die moontlikheid dat dit jou nog ’n paar maande kan vat om ’n paar dinge te bemeester, en om al die besluite te neem wat deel is van wat uiteindelik ’n suksesvolle onderneming sal wees.

* * *

Gewoonlik op hierdie tyd van die jaar (23:36) kan ek nie wag dat die formaliteite verby kan gaan sodat ek voort kan gaan met my werk nie. So is dit ook nou.

2011 was ’n goeie jaar.

2012 was ’n goeie jaar.

2013 was ook ’n goeie jaar – en ek sê dit nie net om nie die jaar se gevoelens seer te maak nie!

Ek gaan beslis die jaar beter uit as wat ek dit binne gegaan het. Ek het my familie gesien. Ek het nog van my skryfwerk gepubliseer. En ek het hard gewerk daaraan om meer geld te maak. Aan die ander kant het ek nie baie tyd gespandeer aan my Chinees nie. Ek het ook nie veel geoefen buiten my fietsryery nie. En ek het nie veel gewig verloor nie – hoewel ek ook nie juis gewig opgetel het nie. Oor die algemeen moet ek tog sê, ek is gelukkig met wat ek gedoen het in 2013.

* * *

Ralph Waldo Emerson het gesê: “Finish each day and be done with it. You have done what you could. Some blunders and absurdities no doubt crept in; forget them as soon as you can. Tomorrow is a new day; begin it well and serenely and with too high a spirit to be encumbered with your old nonsense.”

______________________