Situasie, probleem, en moontlike oplossings

Donderdag 13 Augustus 1998

Die Situasie:

Ek woon nou al sewe weke lank in Johannesburg. Ek werk in ’n kantoor in ’n administratiewe kapasiteit. Ek verdien tussen R1500 en R2000 per maand. Ek huur ’n kamer in Norwood vir R500 per maand. Ek het nie ’n kar nie. Ek het nie ’n behoorlike posadres nie. Ek moet R2000 per maand aan my studieskuld afbetaal. Ek woon in iemand anders se huis. Ek kyk in die aande iemand anders se TV. Ek moet op vriende staatmaak om buite ’n 3-kilometer-radius van my huis af te beweeg (behalwe wanneer ek werk toe gaan, gelukkig). Ek kan nie die sosiale aktiwiteite bekostig van die kring waarin ek beweeg nie. Ek sit nou al ses weke lank met ’n gebreekte tand, omdat ek nie geld het om iets daaraan te doen nie.

Die Probleem:

Siende dat die geld wat ek van Korea af teruggebring het amper op is, moet ek binnekort my inkomste met ten minste 250% verhoog om te verhoed dat my huidige strategie van skulddelging skipbreuk ly. Ek is afhanklik van ander mense vir woonplek, vervoer, en selfs vir goeie kos. Dis nie ’n gewenste situasie nie. Alles in my lewe is onseker. Ek moet dringend iets daaraan doen.

Moontlike Oplossings:

1. Ek moet ’n werk in Suid-Afrika kry waar ek ’n salaris van tussen vyf en ses duisend rand per maand verdien.

2. Ek moet ’n projek begin waarmee ek tussen ses en tien duisend rand per maand verdien.

3. Ek moet teruggaan Korea toe, of na ’n ander land, om Engels te teach vir ten minste een, maar verkieslik twee jaar.

______________________