’n Ou Datsun bakkie sonder identiteit in ’n sloot vol dryfsand

MAANDAG 1 JUNIE 2009

’n Paar jaar gelede het ek gesê, hoe jy ’n inkomste verdien is nie wie jy is nie; dis net hoe jy geld maak.

Feit is, hoe jy kies om ’n inkomste te verdien, vereis soveel keuses – as jy gelukkig is, bygesê, uit soveel moontlikhede, dat jy uiteindelik óf iets kies omdat jy reken dit sal makliker wees om geld daarmee te verdien as met iets anders, óf omdat jy weet wie en wat jy is en wat jy met jou lewe wil doen.

Wat jy uiteindelik kies as ’n beroep, of hoe jy kies om ’n inkomste te verdien, is vir baie mense ’n konkrete manifestasie van identiteit – van hoe hulle hulself sien, hoe hulle gesien wil word, en van hoe hulle verkies om hulle dae en nagte te spandeer, of dan ’n betekenisvolle blok ure van elke dag.

WOENSDAG 3 JUNIE 2009

13:21

Vir my lê die aantrekkingskrag van “betting and trading” daarin dat geen identiteit of verskyning vereis word nie, slegs toewyding aan die minimum van roetines, en ’n predileksie vir statistiek, en patrone, en strategieë.

14:10

Dit is asof ek sedert 2006 met al die obsessie oor geldmaak vergeet het wie en wat ek is, en waaroor my lewe gaan.

“Money is important,” het ek geskryf op ’n stadium. Wanneer verloor jy jou siel, vra ek nou.

16:58

Iemand sonder identiteit is dood vir die wêreld.

Wil verskyn, moet beskik oor identiteit.

Wie is jy? Wat is jy? Wat is jou doel? Wat is jou funksie? Wat is jou doelwitte?

21:34

Die gedagte kom by my op dat ek beter sal wees daarmee om geld te bestuur as wat ek is daarmee om geld te maak. Probleem is, ek het nie geld om te bestuur nie, so ek moet fokus daarop om in die eerste plek geld bymekaar te maak. Dit, so reken ek, het identiteit nodig – of dan, publieke identiteit: “Hallo, hoe gaan dit? My naam is X”-tipe identiteit.

Dit, vir my, is blykbaar ’n groot fokop.

21:50

Is dit nie ironies nie: Ek het onlangs al hierdie insigte gehad oor “brand name” en identiteit en “Platform35 is Brand Smit” … en nou sê ek basies ek is soos ’n ou Datsun bakkie in ’n sloot vol dryfsand as dit kom by identiteit – spin my wiele dat die lug dik is van die rubber, maar ek kom nêrens nie.

______________________