Lae kwaliteit mense

VRYDAG 23 MEI 2014

Twee dae gelede het ’n 21-jarige student mense op die Taipei metro aangeval met ’n vrugtemes. Hy het vier mense doodgesteek en amper twee dosyn gewond.

Soos enige normale mens was ek geskok. Ek het gewonder wat die ou besiel het.

Nadat ek ’n bietjie daaroor gedink het, het ek besef hy is ’n stupid fucking asshole.

Ek het etlike insetsels oor die insident gekyk op ’n plaaslike TV-kanaal, en elke keer wat ek hardop gesê het wat ek van hom dink, het ek beter gevoel.

Dit was asof ek verstaan het.

Later het ek gelees dat daar twee Facebook-blaaie begin is om die moordenaar te ondersteun. Eers kon ek nie verstaan wie de hel ’n blad vir so ’n lae kwaliteit mens wil begin nie. Die een blad het selfs 63 “likes” gehad!

Toe besef ek: Daar is ander stupid fucking assholes in die wêreld.

Hoe meer ek daaraan gedink het, hoe beter het ek gevoel. Nie omdat daar soveel stupid fucking assholes is wat die wêreld besoedel nie, maar ek het nie meer gewonder watse tipe mense sulke verskriklike misdade pleeg nie.

Dit kan natuurlik gebeur dat ’n stupid fucking asshole die titel vir homself toe-eien. Maak dit hom minder stupid? Nee, dit maak hom net meer van ’n fucking asshole.

———–

Lees meer oor die 2014 Taipei Metro aanval.

______________________