Kort reis – prosesse – frases – keuses

SONDAG 19 DESEMBER 2004

Klein ontdekking na ’n kort reis

Ek het weer die waarde ontdek van musiek op ’n trein, en in openbare verskyning. Het Offspring geluister op pad terug van Tainan na Kaohsiung, en toe AC/DC begin luister op Kaohsiungstasie. Laasgenoemde (snit een op die Ballbreaker album) het my gevul met soveel passie dat ek bereid was om ou tannies uit die pad te stamp om by die kaartjiemasjien te kom. Twee jong dames op die trein na Fengshan kon ook nie help om onder hulle wimpers na my te loer nie, en toe ek met dieselfde passie verskyn op Fengshanstasie, het ’n groep jong bendelede my amper aangeval omdat hulle die bedreiging in my oë gesien het.

[Dit laat my wonder: wat kan mens alles doen om jou gemoedstoestand te manipuleer, en spesifiek op so ’n wyse dat dit bevorderlik is vir konstruktiewe resultate?]

WOENSDAG 22 DESEMBER 2004

Die prosesse wat bevorderlik is

Om Taiwan toe te kom, baie tyd op my eie te spandeer, te dink oor dinge en te skryf, was bevorderlik vir my om te formuleer wat my gegewe is, te definieer wat ek wil wees en ’n rol te kies wat toepaslik is vir my.

Vir ’n ander persoon is ouerskap, om ’n kind van hul eie te hê, bevorderlik vir soortgelyke resultate – of indien dan nie soortgelyk nie, miskien goed genoeg vir die persoon om ’n bestaanstoestand te bewerkstellig wat ek sal herken as soortgelyk aan die stand van my eie lewe.

Oor frases en keuses

“Om jouself te vind” ~ die konvensionele frase

“Om wat aan jou gegee is, te konfronteer; om binne die raamwerk van wat aan jou gegee is, asook partikulêre tyd en plek en behoeftes van die gemeenskap te definieer wie jy wil wees; om te besluit watse rol die toepaslikste is vir jou in ag genome al bogenoemde, en dan aksies te neem om hierdie wie-en-wat te word” ~ my woordkeuse

______________________