Hoe ek al geld gemaak het, en wat ek daaruit kan leer

WOENSDAG 4 NOVEMBER 2015

Hoekom slaag ek daarin om geld te maak as ’n Engelse onderwyser? (Leidraad: Dis nie omdat ek goed is daarmee om geld te maak nie.)

Nog ’n vraag: Waarmee het ek al geld verdien, en/of waarmee verdien ek geld?

1. Deur mense te help met hul Engelse studies in klasse wat deur ander mense gereël word

2. Deur EFL-materiaal te produseer wat deur ander mense aangevra is, of deur materiaal beskikbaar te stel wat ek ontwikkel het

3. Deur kliënte te bedien in ’n tabakwinkel

4. Deur etes af te lewer vir restaurante

5. Deur intekenaars te werf vir ’n provinsiale dagblad, en later vir ’n omgewingjoernaal

6. Deur administratiewe take te verrig in ’n kantoor

7. Deur teks wat deur ander mense geskryf is, te proeflees

8. Deur resensies te skryf oor produkte

9. Deur aan mense spasie op ’n bediener te verskaf vir hul webwerwe, en deur ’n paar ander internet-verwante dienste te verskaf

10. Deur boeke te skryf en te verkoop in gedrukte en elektroniese formate

Watse goue lyn loop deur al hierdie dinge? Mense het iets nodig gehad, of hulle wou iets gedoen hê; ek was op die regte plek op die regte tyd, en dit was binne my vermoëns om daai produk of diens aan hulle te lewer.

Interessant dat die lys insluit sogenaamde “cold calling” – waar ek letterlik aan mense se deure geklop het om iets aan hulle te verkoop. Meeste mense sidder aan die blote gedagte. Ek hoop self dat dit nooit weer nodig sal wees vir my om dit te doen nie, maar – ek het heel goed gedoen daarmee toe ek dit wel moes doen.

______________________