Betyds, maar ek kon nie bewys wie ek was nie

MAANDAG 10 APRIL 2017

Ek droom gisteraand dat ek deur “immigrasiebeheer” moet gaan, maar ek kry nie my “paspoort” nie. Ek gee vir die amptenaar ’n dokument, maar dit blyk slegs ’n groen Suid-Afrikaanse “ID-boekie” te wees, en dit is nie eens my eie nie. Ek raak effens opgewerk, want ek was seker daarvan ek het geweet waar my “paspoort” is. Na herhaaldelike gekrap in my “sak” vind ek dit toe wel.

Ek het nou al vir jare drome dat ek inpak om lughawe toe te gaan, of na ’n treinstasie, maar ek het eenvoudig te veel bagasie. Of, ek mors tyd met onbenullighede en ek kry nie klaar gepak nie. Keer na keer in elke een van hierdie drome, mis ek die trein of vlug.

Duidelik is hierdie nuutste droom deel van die reis-tema, maar ten minste het ek dit hierdie keer gemaak tot by die lughawe. Ek kon net nie bewys het wie ek was nie – by wyse van spreke.

Blykbaar bewys van jou identiteit

______________________