(Aanvanklik) Kraglose Vrydag

VRYDAG 30 APRIL 2004

Dis Vrydagoggend om 10:09 en die krag is af. Spaces that severely affect perception of reality, and spaces that alter mood. As deel van my Anti-Beuselagtigheidsliga se program gaan ek ’n Nasionale Baardmaand reël, waartydens mans – en vrouens as hulle wil – sal onderneem om vir ’n maand lank nie te skeer nie. Nou dat ek daaraan dink, ’n anti-grassnyer beweging klink ook na ’n fantastiese idee. Een van die redes hoekom ek altyd aangetrokke is tot ambisieuse planne is omdat die “storie” soveel beter is, en die inspirasie waarde soveel meer as om veilig te speel. Musiek kan ook tot ’n groot mate jou belewenis van die werklikheid affekteer.

die krag is afgesny, so dan skryf ek maar ’n gedig

nog ’n paar gedigte binne my
sou ek so miskien die reëls oorskry?
as ek ’n klomp gedagtes bymekaar moet flans
sonder om te wag op die gebruiklike woestyn of krans

geluk is brood en botter
liefde – my ongebore seun en dogter
onkunde ’n kennis, en kennis is my vriend
hoop die meester wat ek graag wil dien

inspirasie word dan plegtig opgeroep
beter rymstruktuur is wat ek soek …

wetenskap, een

vanoggend breek die voorbladnuus
oplaas is dood nie meer te vrees nie
ons eie vlees kan ons nou kies
en dit dan vries, om later voort te leef!

wetenskap, twee

die lewe is soos wetenskap
liefde een plus een
verdriet ’n kleiner syfer, skat
as jy moet gaan, my los alleen

ons tel die goeie bymekaar
trek af die negatief, my lief
want wiskundig is dit tog te raar
om al die elemente bymekaar te skaar

’n goeie lewe is soos wetenskap
vriendskap, liefde, haat so min
as moontlik vir ’n hoopvolle begin
al verwar die einde met verlies, en somtyds min gewin

______________________