Foute, advies, lesse geleer, en ’n leuse

VRYDAG 6 APRIL 2018

Altyd ’n goeie tyd om ’n paar lesse saam te trek:

Punt een: Fokus op jou sterkpunte.

Punt twee: Vind ’n aanvraag vir wat jy kan doen, of vir wat jy weet, of vir dit waarmee jy goed is. Let wel, dit word alomweë erken dat McDonald’s se hamburgers tweederangs is, en tog maak hulle miljoene dollars elke jaar daarmee. Hoekom? Want hulle is goed met verspreiding. Jou produk of diens hoef nie die heel beste ooit te wees voordat jy dit na die mark toe kan vat nie. Doen jou bes, fokus daarop om waarde te lewer, bemeester bemarking en verspreiding, en hoop vir die beste.

Punt drie: Bring jou diens of produk onder die aandag van mense of besighede wat belangstel en reeds betaal vir ’n soortgelyke produk of diens.

Punt vier: Indien jy geld maak met iets, herhaal dosyne kere, of honderde kere, of duisende kere – watter een ook al van toepassing is.

* * *

Gedagte het weer gebroei die afgelope week of so oor wat ek nóú doen versus wat ek gedoen het vanaf 2006 om geld te maak. Ek het gedink dat wat ek verkeerd gedoen het, was om nie te fokus op my sterkpunte nie maar eerder te kyk na dinge waarmee ander mense geldmaak, en dan ook na die bedrae geld wat die mense (klaarblyklik) verdien het – as dit aanloklik genoeg was, wou ek dieselfde ding doen; as dit in my opinie te min was, was ek nie geïnteresseerd nie. Wanneer ek daarin geslaag het om wel met iets ’n paar dollar te genereer, het ek wat ek gedoen het, nie genoeg keer herhaal nie. Dit alles het my gevange gehou in ’n ewigdurende maalkolk van, “Dit werk nie,” of “Dit werk nie goed genoeg nie,” en “Wat is daar nog?”

Dit herinner my aan my mantra deesdae: Begin klein; hou dit eenvoudig; verbeter en herhaal.

MAANDAG 16 APRIL 2018

Is sukses binne my gemaksone?

Ek glo sukses – ek praat nou van die gewone tipe, wat meer geld beteken – is in die pad waarop ek tans is. Ek sal doelbewus in die veld in moet ry om dit te vermy.

Ek is nie gemaklik daarmee om doelbewus iets te ignoreer wat ek glo, wáár is, en iets anders uit te dink in die plek daarvan nie. Dis te veel moeite. So, soos ek hierdie woorde tik, is ek besig om die oortuiging te aktiveer in my brein dat ek gemaklik is met sukses – dat sukses binne my gemaksone is.

Dis eenvoudig makliker so.

DONDERDAG 19 APRIL 2018

Geen idee of projek waarmee jy geld verdien hoef “profound” te wees nie. Daar hoef geen trompetgeskal te wees nie, en niemand hoef flou te val van opwinding of afwagting nie. Die produk of diens moet bloot goed genoeg wees om in iemand se behoeftes te voorsien, of goed genoeg om hulle lewens ’n klein bietjie makliker, of gemakliker te maak.

En dan, herhaal net wat werk nog ’n paar honderd of duisend keer.

DONDERDAG 31 MEI 2018

Houding-teenoor-Geld-X lei daartoe dat jy NIE dinge koop wat jy nodig het nie, en NIE dinge doen wat jy moet doen nie. Dit kan ook jou kanse belemmer om meer geld te verdien.

Houding-teenoor-geld-Y maak dit maklik om te koop wat jy nodig het, en om te doen wat jy moet doen. Dit maak dit ook makliker vir jou om meer geld te maak – jy sien geleenthede raak wat baie ander mense nie sien nie, en jy neem aksies sonder om gehaas te voel, vol vertroue in jou verwagting van sukses.

(Gedagte geformuleer op pad terug van ’n kruideniersware ekskursie waartydens ek NT$482 gespandeer het op hawermout, jogurt, melk, water, sjampoe, en piesangs. Ek het spesifiek gedink aan die skeermeslemmetjies wat ek nie gekoop het nie, en my bril wat ek moet vervang. Ek het ook gedink daaraan dat ek wel weer my gunsteling sjampoe gekoop het, vir NT$159, wat ek die laaste paar maande nie gekoop het nie, omdat dit kwansuis te duur was.)

______________________