My posisie oor inentings, natuurlike immuniteit, en maskers

VRYDAG 11 FEBRUARIE 2022

Op 11 November 2021 het ek my eerste en enigste inenting gekry teen COVID-19. Op daai stadium het ek gereken ek gaan in die eerste maande van 2022 Suid-Afrika toe gaan, waar die Delta variant nog paniek gesaai het. Ek het reeds verstaan die inenting sal my nie steriliseer teen die virus nie, maar het gereken dat dit my simptome ligter sal maak indien ek dit wel kry. Dit het geklink na ’n redelike argument om ingeënt te word.

Ek beplan egter nie om ’n tweede inenting of enige “boosters” te kry nie. Rede nommer een is die feit dat dit algemeen aanvaar word dat simptome van Omicron – wat nou die dominante variant is, matiger is. Tweede rede is omdat ek glo dat SARS-CoV-2 reeds deel geword het van die familie van meer as 200 griep-tipe virusse wat mense wêreldwyd teister elke jaar, en dat die enigste redelike langtermyn weerstand teen dit natuurlike immuniteit is. Hierdie natuurlike immuniteit word opgebou en gehandhaaf met herhaaldelike blootstelling aan die virusse, sodat die immuunstelsel die nodige verstellings kan maak teen genetiese veranderings wat deurlopend plaasvind in virusse.

Om my immuunstelsel die beste kans te gee teen SARS-CoV-2, sal ek my bes doen om fiks en gesond te bly, insluitende deur ’n gesonde dieet te volg, gereeld vars lug en sonskyn te geniet, en gereeld te oefen. Die enigste alternatief is inspuitings elke vier tot ses maande vir die res van my bestaan.

Dit bring my by die derde rede vir my huidige posisie oor inentings. Ek reken daar is ’n hoë waarskynlikheid dat nasionale gesondheidsdepartemente, internasionale gesondheidsorganisasies, en Groot Medisyne nie eerlik is oor die newe-effekte van die inentings nie. En massamedia en politici kan nie vertrou word om seker te maak die waarheid kom uit nie, vanweë biljoene dollars wat jaarliks vloei uit die koffers van Groot Medisyne na massamedia en politieke leiers met besluitnemingsvermoëns oor hierdie sake.

Siende dat ons op die onderwerp is, ek dra ’n masker as ek fietsry in die verkeer en ek nie die uitlaatgasse van trokke, busse, karre en bromponies wil inasem sonder die beskerming van een of ander filter nie. Ek het ook altyd as onderwyser in ’n klaskamer met kinders wat simptome wys van griep of verkoue, verkies dat hulle maskers dra om te verhoed dat hulle nies en hoes oor my en ander studente. Ek verstaan ook dat dokters en ander mediese personeel maskers dra om hulleself en hul pasiënte te beskerm teen liggaamsvloeistowwe wat bakterieë en ander kieme bevat. Om vereis te word om ’n masker te dra orals in die publiek, insluitende wanneer jy op jou eie in die park of op die strand stap en jyself het nie enige hoes of nies simptome nie, is, aan die ander kant, absurd.

______________________