Die aarde draai, dinge verander, die tyd gaan verby

MAANDAG 29 JANUARIE 2007

Ek het die afgelope uur ’n visie gehad van my wat skielik oud word, vyf of so jare van nou af. Moeg, nie meer lus vir rondkarring of sukkel nie; sit op ’n stoel, geniet die uitsig, kombersie oor my bene.

Ek sê, as iemand nou na my lewe kyk, mag dit lyk soos vrede, maar daar woed ʼn oorlog. En die feit dat ek besig is om te wen, beteken nie dit raak makliker nie.

MAANDAG 26 FEBRUARIE 2007

Natasja G.: Innerlike krag, ʼn sterk begeerte om die regte ding te doen, om dinge reg te doen, en om goed te voel oor wat sy doen.

DINSDAG 27 FEBRUARIE 2007

Groot verandering vind plaas in ’n mens se lewe, en die aarde bly draai sonder om een asemteug te mis. Jy wil skree, “Hou vas daai bal! Son, gee my ’n sekonde! Almal haak net vas – ek moet net ’n bietjie dink …”

Helaas, hier is hoe dit gebeur: ontbyt, middagete, aandete, TV, slaap, ontbyt, massiewe verandering, middagete, aandete, TV, slaap, ontbyt, middag, kos, TV, nag, slaap, ontbyt …

SONDAG 11 MAART 2007

“Sê wie?” en “Wie is jy?” – die boustene van my persoonlike ideologie.

DINSDAG 13 MAART 2007

Ek voel op tye asof ek wil sê, “Gaan lê! Slaap tot twee-uur, en kyk TV die res van die dag! Aanvaar dat jy vir ewig struikelblokke in jou eie pad sal gooi! Bieg! Erken jy’t misluk!”

Dan dink ek weer aan iets anders – en ek kan nie anders nie as om te sê, “Behou perspektief. My sukses ses maande van nou af, en twee jaar van nou af, en tien jaar van nou af, sal altyd gewortel lê in die afgelope twaalf maande, en die paar jaar wat geboorte gegee het aan die laaste twaalf maande.”

* * *

So gaan die tyd verby. Ek staan op. Ek skakel alles aan, maak die gordyne oop, werk – en vyftien ure later skakel ek weer alles af, maak weer die gordyne toe, en gaan slaap. En as ek weer my oë uitvee, het nog twee maande verbygegaan.

______________________